• Veel de bal maar weinig kansen

  Zaterdagmorgen half 8; dan je er van uit gaan dat je op iemand moet wachten. Een gaap, kleine oogjes, dat hoort er dan allemaal bij. Zelfs de zon twijfelt of hij niet blijft uitslapen.

  Dan met een hele karavaan op pad. Een aantal kiezen er voor rechtstreeks te gaan. We hebben weer een stapje terug moeten doen in dit coronatijdperk. De tijd dat alles weer 'normaal' is lijkt mijlen ver weg. Het publiek is niet meer welkom langs de lijn. Je kan je vraagtekens er bij hebben maar regels zijn regels.

  Oké, de wedstrijd dan. Eigenlijk wordt dit het verhaal van de corners. Beide teams doen hun best. DEV is zeker niet de onderliggende partij maar heeft moeite om een goede kans te creëren. Er is weinig rust in het team en men heeft vooral voorin veel moeite om iemand vrij voor de goal te krijgen. Bij beide partijen gaat er veel mis. En krijgt men eindelijk eens de kans dan volgt er een slap schot wat totaal uit de richting is of juist net in de handen van de keeper.

  Het is dan niet verwonderlijk dat de doelpunten vanuit de 'dode spelsituaties' vallen. Hiermee worden vrije trappen en de hoekschoppen (corners) bedoeld. Onze tegenstander scoort twee keer uit een hoekschop van zichzelf en uit een hoekschop van ons. Die laatste is bijzonder daar ze daar het hele veld voor over moeten steken...

  Er ging vanmiddag dan ook weer veel mis tegen een tegenstander waar je eigenlijk niet eens van hoeft te verliezen. Toch kijken we liever naar de lichtpuntjes, want die mogen niet vergeten worden. We mogen niet klagen over de inzet, iedereen zet zijn beste beentje voort. Daarbij zien we sommige jongens ineens toch een goede pas geven, daar zit ook de vooruitgang in. Er is beleving. Ze kunnen beter, dat hebben ze vorige week nog laten zien.

  Dus we geven niet op. Tot 4 oktober is de transferlijst nog open maar het DEV bestuur hoeft niet bang te zijn. Wij kiezen niet voor dure aankopen maar zetten in op ontwikkeling van ons team!