• Start van de nieuwe competitie tegen een oude bekende : Vriendenschaar 19-1, verslagen tijdens de 2e fase van de competitie met 3-1 tijdens een avondduel. Zij kwamen hier niet voor een tweede keer om met lege handen naar huis terug te gaan. En dat bleek in de beginfase ook wel zo. Een zeer sterk spelend, combinerend elftal dat voor onrust zorgde voor DEV 19-1. Vlotte combinaties en de verdediging en Guus moesten aan de bak. DEV letterlijk met de rug tegen de muur en door een nieuwe opstelling was het even achter de feiten aanlopen. DEV kon elkaar ook moeilijk vinden. Was het de opstelling of misschien het echte gras. DEV kwam er niet uit en door goed voetbal van Vriendenschaar creëerden zij na een goed lopende aanval een opening via de as van het veld die op dat moment onbezet was. Een schot in de 10e minuut van buiten de 16meter werd nog gestopt door Guus, maar de rebound werd ingetikt en zo ontstond de 0-1 achterstand. De tsunami was voorbij want hierna was DEV wakker, ging feller de duels aan en de verdediging werd goed geleid door Erik en Lex met Willem en Renze op de flanken en Bas van Beek van de JO17-1 die na de goal de plaats van Renze innam en dit de rest van de wedstrijd uitstekend deed. Renze schoof door naar de as van het veld.

De kansen kwamen voor DEV door goed voetbal maar ook vooral de energie die het elftal uitstraalde. DEV wilde scoren en na een vrije trap van Erik kopte Oscar de bal naast het doel en Vriendenschaar was gewaarschuwd. Een 2e vrije trap door Jeremy genomen werd deze keer door Erik gekopt maar de doelman redde. Goede combinaties van DEV, maar het was vooral de vechtlust van DEV om zo de gelijkmaker te scoren. Erik leidde de aanval van achteruit en de bal kwam bij Lucas onze technicus terecht die 2 verdedigers uitspeelde maar helaas geen kracht meer had om een goed schot af te leveren en ook hier pakte de keeper de bal. Twee minuten laten in minuut 20 onderschepte de zeer goed spelende Simen de bal op de rechterflank toen Vriendenschaar opbouwde en Simen stootte door naar de goal. Simen had oog voor de situatie en versloeg de verdediging, de keeper daardoor uit positie en schoof de bal strak naar de vrijstaande Lucas die de bal in het net schoot 1-1. Een doelpunt op basis van vechtlust en inzicht. Toch meteen een hachelijke situatie daarna voor het doel van Guus. DEV even de controle kwijt, rommelig en de bal werd als door een wonder bij de paal nagenoeg op de doellijn door Lex via een speler van Vriendenschaar tot corner verwerkt. In de 35e minuut kwam DEV weer goed voor de dag, want het was 15 minuten bikkelen door Vriendenschaar. Zij verloren duidelijk de grip op de wedstrijd. DEV had het betere spel en dat leidde nu al tot irritatie bij de tegenstander. Hierdoor vergat Vriendenschaar te voetballen en na een mooie combinatie via Jura en Simen kwam de bal bij Oscar die de bal in het net schoot. Het doelpunt werd afgekeurd wegens randje buitenspel. Harde duels volgden en Simen ging ervandoor over de linkerflank, gebruikte zijn bovenlichaam in een fel duel tegen de verdediger die in de 16meter Simen hard onderuit haalde: strafschop. Terecht, zo zei ook Vriendenschaar zelf. Bij afwezigheid van Sim stond Oscar dit keer achter de bal en deze hard en laag over de grond in de hoek schoot 2-1 ruststand.

Einde 1e helft moest Karel het veld verlaten met een enkelblessure tijdens een pittig duel. Dat was al tekenend want in minuut 53 volgde de eerste uitsluiting voor Vriendenschaar na een grove overtreding en moesten zij met 10 man verder. Zeven minuten later volgde een verre uittrap van Guus en de alerte Oscar veroverde de bal net voorbij de middenlijn. Het was nog ver naar het doel maar de handige Oscar speelde op snelheid drie verdedigers het bos in en verschalkte ook de keeper en de 3-1 was een feit (zie foto). Mooie assist en een schitterend afwerking! Het was DEV gelukt om die uitsluiting te gebruiken om te scoren en dat verdiende een compliment. Gescoord tijdens een overtal. Vriendenschaar ging over tot praten tegen de goed leidende scheidsrechter en duwen, trekken, schoppen, provoceren en alles wat niets te maken had met voetbal. Morris kwam ook weer in het veld maar nu als spits en later volgden David en Cas. In de afgelopen bekerwedstrijd scoorde Simen via een afstandsschot tegen Vriendenschaar en nu zag hij weer zijn kans. Ver buiten de 16 meter haalde Simen uit en de bal spatte uiteen op de lat en de bal kwam tegen de keeper aan die al op zijn rug lag en via zijn lichaam kon hij de bal onder controle houden. Dat zou de nekslag geweest zijn. Mazzel voor Vriendenschaar. Acht minuten later een goed lopende combinatie via de verdediging waarna Jeremy de bal bij Oscar bracht die over de linkerflank naar binnen trok en de bal panklaar legde voor Simen die de bal helaas naast schoot. Kansen, ja DEV JO19-1 is goed in het creëren van kansen. Tussentijds weer een gele kaart voor Vriendenschaar en voor elke actie van Vriendenschaar had wel een gele kaart getrokken kunnen worden. Ook commentaar van de trainer van Vriendenschaar naar de scheidsrechter en de trainers van DEV maar dat hielp hen niet beter in het spel. Vriendenschaar vergat te voetballen en was de laatste vijf minuten van de wedstrijd alleen bezig met overtredingen. Een grove overtreding resulteerde in een vrije trap in de laatste minuten van de wedstrijd. Op de rechterflank werd de bal getrapt door Jeremy. De verdedigers van DEV gingen mee om de bal in te koppen. De goed genomen vrije trap van Jeremy werd door de inkomende Simen keihard diagonaal in de uiterste hoek gekopt en liet de keeper en de verdediging kansloos en de eindstand 4-1 was bereikt. De scheidsrechter floot af om blessures te voorkomen, zo zei hij later. De wedstrijd was al gespeeld.

Wat een wedstrijd. Eerst met de rug tegen de muur en daarna sterk de overhand hebben . Dat had DEV gedaan tijdens deze wedstrijd. Het initiatief overgenomen. Opvallend was het conditionele aspect. DEV was daarin veel verder dan de tegenstander. De machine bleef maar draaien ondanks de pittige duels. Kilometers werden door allen afgelegd. Sommigen hadden hun grenzen daarin verlegd. Het was vaak vallen en opstaan. DEV volop in de aanval, sterk verdedigend, een geweldig collectief. Ook te prijzen was de aanwezigheid van vele ouders, familieleden, vrienden en de trainingsmaatjes. Dit heeft dit team nodig en hopelijk laten zij zich weer zien bij de volgende thuiswedstrijd. Woensdag volgt de uitwedstrijd tegen Aurora, de uitgestelde bekerwedstrijd. Voor nu geldt uitrusten, herstellen en licht trainen.