• De laatste competitiewedstrijd tegen een op papier sterke tegenstander Jonathan JO19-2. Allereerst de blessures waarmee DEV JO19-1 mee worstelt en niet geheel fitte basisspelers en wisselspelers en een gezamenlijke vijand, de (winter)kou deze middag. Uiteraard startte DEV JO19-1 met de juiste instelling. Een technisch middenveld van Jonathan zorgde in de beginfase voor een overwicht in die linie, maar gaande de wedstrijd kreeg DEV er meer grip op. Kleine kansjes over en weer. Bij spelhervattingen vanuit de keeper bij DEV ontstonden soms vaak onnodige situaties die gelukkig geen ernstige problemen opleverden en er moet gezegd worden dat Yura weer zijn mannetje stond. Het was een snel spel, veel duels, soms pittig maar eerlijk. Een beter schouwspel dan Nederland op de WK want bij deze wedstrijd viel men zeker niet in slaap. Snelle aanvallen van beide kanten en een aanval van DEV over de linkerflank in minuut 17 kwam bij de hard werkende Sim terecht die na zijn balaanname diagonaal de 16 meter in wilde sprinten en op de rand of net in de 16 meter onrechtmatig gevloerd werd. De scheidsrechter besliste een strafschop die door Sim zelf werd genomen. Een beetje op de manier van het NL-elftal. Een beetje….. want de bal werd in eerste instantie gestopt door de keeper maar niet klemvast waarna Sim de rebound inschoot 1-0. Hierna ook hachelijke momenten voor het doel van DEV maar vaak stortte Yura zich op de bal of plukte de bal uit de lucht, gaf alles en zorgde er voor dat het doel schoon bleef. DEV verloor de bal op het middenveld en Oscar veroverde de bal terug en ging richting het doel waarna hij de bal over de keeper lepelde maar de bal ging net naast het doel. Inmiddels had David de 2e spits Jurre vervangen. Ook een doelpoging van David ging maar net naast het doel. Felle duels op het middenveld en Simen geraakte in minuut 43 in zo’n duel, had even moeite met de controle over de bal maar kon de bal verder opbrengen, een strakke pass naar de opkomende Sim via de rechterflank waarna Sim weer doorstootte naar de 16 meter en diagonaal de bal hard op het doel schoot. De bal raakte nog licht de binnenkant van de paal en de 2-0 was een feit. Een schitterende combinatie met een perfecte afwerking. Keeper kansloos. Ruststand 2-0.

      De 2e helft was een beetje een kopie van de 1e helft. Er werd door DEV goed verdedigd en het centrale duo Lex en Willem stonden hun mannetje. De schoten die toch het doel bereikten werden een prooi voor de goed keepende Yura. Thije werd vervangen vanwege een pijnlijke schouder na een val op zijn schouder in de 1e helft. Complimenten dat hij ondanks de pijn de nog tot diep in de 2e helft doorspeelde. Velen met pijntjes deden hetzelfde, de pijn verbijten en doorspelen. Oscar zakte weer verder een linie en verving de linksbackpositie van Thije en deed dat erg goed net als Cas aan de andere kant. Jonathan kreeg in de laatste fase van de wedstrijd licht de overhand en door balverlies en verkeerde dekking liepen zij over de as naar het doel en de bal werd halfhoog in de touwen geschoten 2-1. Daarna was het helemaal oppassen geblazen. De marge van 1 doelpunt bleef tot het eind en de beste kans kwam nog voor DEV toen Sim wederom na een pass over de as van het veld alleen met de bal onder de druk van de Jonathan-verdedigers richting het doel sprintte. Zijn schot werd door de keeper tegen gehouden. Dat was in minuut 87. Het bleef nog spannend maar na het eindsignaal volgde de ontlading. De overwinning was een feit en zeker verdiend op basis van hard werken, doorzettingsvermogen en een sterk collectief. Ook weer een overwinning waar het team trots op mag en kan zijn. Door deze overwinning is DEV weer gestegen op de ranglijst.
      Nu volgen nog 2 trainingen volgende week en dan de winterstop. Hopelijk kunnen velen (geblesseerden) in deze periode herstellen en mogelijk na de winterstop weer optimaal starten. Op 21 januari de belangrijke bekerwedstrijd tegen streekgenoot Aurora JO19-1 op hun terrein. Als iedereen fit is, dan is alles mogelijk ! Na de wedstrijd tegen Jonathan zijn de meesten nog even gebleven voor een hapje en drankje in de DEV-kantine (zie foto). Proficiat mannen met alle successen gedurende de beker- en competitiewedstrijden.