• Vijf wedstrijden stonden er op het programma dit weekeinde voor de JO17-1. Ik verklap vast dat de vijfde nooit gespeeld is, maar reglementair gewonnen met 3-0 vanwege het vroegtijdig afreizen van de tegenstander… Wie dat waren weet ik eigenlijk niet eens, ik dacht een Duits team en zo hebben we de vaderlandse eer gered door tegen drie – ik herhaal drie – Duitse tegenstanders moeiteloos te winnen. De leeuw dus niet in z’n hempie laten staan…
  Voor mensen van de generatie van Jos en Hans is dat toch nog steeds een dingetje…

  Ik persoonlijk denk overigens wel dat het huidige Duitse elftal ver zou kunnen komen bij het EK, want wat ik heb gezien tegen bijvoorbeeld Nederland in maart vond ik ze best goed.
  Maar ik weet niet of wij nu naar het niveau van het jeugdvoetbal bij de oosterburen hebben staan kijken, maar als het exemplarisch is wat wij hebben gezien dan vrees ik dat we komende zomer met één van de laatste optredens van het nationale Duitse elftal te maken gaan krijgen.
  Tegen SC Niederkirchen waren we domweg de betere partij (2-0) waar het makkelijk 5/6 nul had moeten zijn.

  Maar het spel van MTSV Beindersheim was ronduit ontluisterend…
  Een vrije trap in de buurt van de zestien? Dan bouw je geen muur maar ga je in een halve cirkel erom heen kijken naar hoe je tegenstander de vrije trap benut.
  Vervolgens krijg je van je trainer de opdracht “Jetzt seid Ihr alle Stürmer!...”(Nu zijn jullie allemaal aanvaller!). De stem van die trainer klonk na een avondje met bier overgoten Champions league finale als een krakerige langspeelplaat, maar de opdracht behelsde: allemaal op de helft van de tegenstander gaan staan, zodat je team bij elke bal over de middenlijn één-op-één komt te staan met de keeper. Nog nooit zoiets gezien. Als je dan met 8-0 op je lederhose krijgt kom je er nog genadig vanaf. Vier goals van onze Yusuf, die wist daar wel raad mee.

  In een wedstrijd van slechts 25 minuten wel te verstaan. Want dat vond ik wel een bezwaar: het toernooi was zo groot- alleen al 500 spelers in onze leeftijdsklasse - dat er ook niet meer ruimte was voor langere wedstrijden. Ook al waren er op het enorme terrein tientallen velden beschikbaar. Velden die overigens 15 tot 20 meter smaller waren dan die van ons. Ook maar weer eens gaan kijken naar een wedstrijd van de ‘rode duivels’; die zullen dan toch wel van diepe ballen houden (??).
  Op dat terrein waren ook kunstgrasvelden (ook smal trouwens) het decor voor onze eerste wedstrijd tegen MSC’19 uit Noord Limburg. Eerste klasser die fel begon maar waar DEV al snel de bovenliggende partij bleek te zijn. Dat uitte zich wel in kansen – met name een hele grote voor Gijs – maar geen doelpunten. Het bleef dus 0-0.
  Daarna KFC (niet te verwarren met de gepaneerde plofkippen verkoper uit Kentucky) uit Zaandam. Aardig team maar door slordig balverlies van onze kant wisten ze met 0-1 te winnen. We waren ook niet alert genoeg om voor de aftrap naar de goede kant van het veld te rennen voor de nogal onstuimige meewind die we zo de tegenstander gunden.

  Enfin de uitslagen op een rij: 0-0; 0-1; 2-0; 8-0; 3-0 (reglementair).
  Ik weet niet precies of en wat we gewonnen hebben. Dat maakte ook niet zoveel uit.
  We waren in de eerste plaats ook met elkaar op reis.

  Om iets moois af te sluiten met de JO17-1. ’Dit is een goed stel hoor!’ die het gewoon goed met elkaar hadden in glorieuze en minder fortuinlijke tijden. Ook met Simon (en zijn ouders) die al tijden wedstrijden bij de ‘2’ speelt, maar nog wel met ons mee getraind heeft. En met Felipe – niet kunnen spelen en toch mee. En natuurlijk alle anderen!
  Het tekent de sfeer. Jos en Hans sliepen ook gewoon in een ‘bunk’ op de kamer. Dat had qua controle niet eens gehoeven want er liepen maar liefst 4(!) surveillanten de ganse nacht rond op de gangen van de slaapkamers, vergezeld van een klein hondje in een officieel ogend tuigje dat schichtig achter een bewakersbeen wegdook toen ik naar de WC moest. Dat hondje bleek bij dageraad goed voor een slordige €450-= aan boetes omdat dat kleine- neusje kennelijk tabaks- en wape-waren kon detecteren. Als Ambtenaar vind ik het verwonderlijk dat jeugdherbergen in België kennelijk ‘boetes’ kunnen uitdelen, maar allaa… Het dient ook een belangrijk sociaal nut zullen we maar denken.

  Hoewel wijzelf ook niet helemaal onaangesproken bleven vond ik dat onze boys zich prima hebben gedragen en gewoon een hop lol hebben gemaakt.

  ’t Is ze gegund!