• In de uitwedstrijd die DEV tegen HDS in Leersum speelde, leek de thuisclub gretiger dan de Doornaars. Wel had DEV gemiddeld veel meer balbezit, maar het blok achterin bij HDS, legde de DEV spitsen behoorlijk aan banden. Uiteindelijk leek mee te spelen dat al vroeg in de tweede helft bekend was dat naaste concurrent Candia '66 punten verspeeld had, waardoor DEV sowieso vandaag geen kampioen kon worden. Om geen onnodige averij op te lopen, leek DEV op het laatst de brilstand te koesteren en was voorzichtigheid troef. Wel waren de eerste mogelijkheden voor DEV. Floris Imhof was op dat gebied het eerst aan de beurt, maar greep die kans niet. Een vrije trap van Stijn Gerrits belandde in de handen van de keeper. Na 25 minuten was HDS aan de beurt, maar de linksbuiten verzilverde zijn kans niet. Quinten de Vries die bij herhaling dubbele dekking kreeg, mocht voor een vrije trap aanleggen en even later voor een combinatie. In beide gevallen was de keeper de winnaar. De eerste helft werd afgesloten met een doelpoging van HDS, maar ook nu kwam de nul niet van het scorebord.

Na rust kregen beide ploegen wel wat kansen, maar het inzakkende HDS gaf weinig weg. In het restant drong DEV slechts een klein beetje aan. Pas in minuut 75 kreeg Tim Werkhoven nog een mogelijkheid maar ook nu was de HDS-doelman een sta in de weg. Uiteindelijk ging DEV toch nog de bietenbrug op toen vijf minuten voor tijd een voorzet over links ingekopt werd, 1-0. In het restant gaf DEV noodgedwongen wel gas. Dat resulteerde weer in een kans van Quinten en teisterde Lucas Versteeg de paal, waarna de bal ook nog eens van de lijn werd gehaald. Ook Rajiv Ridderbosch kwam nog in scoringspositie zonder het gewenste resultaat. Eigenlijk waren die laatste minuten het bewijs dat meer energie in deze wedstrijd tot een ander resultaat had kunnen leiden.