• Dat DEV Doorn uiteindelijk aan het langste eind trok kan als een wonder beschouwd worden. Meer dan een kwartier voor het einde van deze pot moest DEV namelijk met negen man verder. Niet voor hard spel maar meer omdat twee spelers van DEV in de ogen van de scheidsrechter ernstig gezondigd hadden tegen de spelregels. Merkwaardig omdat het een uiterst sportieve wedstrijd was. Voor de supporters langs de lijn was het dan ook een raadsel wat er allemaal gebeurde.

    Voor de wedstrijd werd doelman Mark Sluis in het zonnetje gezet. De aanvoerder speelde vorige week zijn 250ste competitiewedstrijd voor DEV Doorn 1 en kreeg van het bestuur en van zijn teamgenoten respectievelijk een bloemetje en een ingelijst shirt. In de eerste helft gebeurde er het eerste half uur nagenoeg niets. Wellicht was dat een vooropgezet plan om het doelpunt van Kees van de Kooi beter uit te laten komen. In die dertigste minuut nam Kees een stuiterende bal vanaf dertig meter ineens op de slof. Onhoudbaar voor de keeper verdween de bal in de kruising, 1-0. Kort voor rust kreeg Jelle Staal nog een kans met het hoofd na goed doorzetten van Joppe Vettorato. Het doel werd helaas niet gevonden. Joppe Vettorato stuitte ook nog twee maal op de doelman.

    In de tweede helft was DEV veel dominanter. Men had in die fase de score ruim uit kunnen breiden. We hebben enkele opgelegde kansen gezien van Tim Werkhoven, die allen geblokt of gestopt werden en Joppe schoot in een kansrijke positie voorlangs. Na vijfentwintig minuten in de tweede helft ging Lucas Versteeg alleen op de keeper af en evenals later Joppe was in beide gevallen de doelman 'keizer van de akker.' Toen brak die merkwaardige laatste fase aan. Eerst werd Lucas weggestuurd. Bij navraag vanwege het gebruik van een ziekte wat door de bewuste speler en alle omstanders met klem werd ontkend. Kort daarna kon Brian Barkey met twee keer geel het veld verlaten. Eerst vanwege een vermeende schwalbe, wat vergezocht leek. Een onverstandig applausje daarna, werd niet gewaardeerd door de leidsman en ook Brian kon vertrekken. Erg sterk was wel de manier waarop DEV in dat laatste kwartier overeind bleef tegen die numerieke meerderheid door eigenlijk geen kans weg te geven. De punten waren verdiend, maar kostte wel veel kracht.

    De Petit Restaurant Chris Man of the Match Award ging naar Joppe Vettorato.