• Een eerste wedstrijd na een korte voorbereiding zonder oefenwedstrijden. Een tegenstander waarbij volgens de statistieken voor DEV2 alleen gelijke spelen en verliespartijen waren geregistreerd.

    Het is altijd “passen en meten” met een nieuwe spelersgroep, maar het team begon in de uitwedstrijd tegen CJVV agressief aan het spel. De druk werd in de eerste 30 minuten flink opgevoerd en CJVV had veel moeite om van achteruit op te bouwen. Kansen voor DEV waren er al in het begin. Het harde werk werd in de 13e minuut beloond door een pass vanuit de laatste linie waarbij de bal van Maikel via Timothy bij Rens belandde die beheerst de bal in het doel schoot 0-1. Door het goede “storingswerk” bij de opbouw van CJVV werd de bal handig in minuut 19 veroverd door Timothy die de bal naar spits Ferry speelde en vanuit een moeilijke hoek de bal hoog in de touwen achter de keeper schoot 0-2. Het net bleef nog heel. CJVV werd bruut wakker geschud waarna in de 22e minuut een geweldige kans volgde voor de thuisploeg, maar onze keeper Sander wist deze moeilijke bal uit het doel te houden. Ook voor DEV kwamen er weer kansen en ook hier lag de doelman van CJVV in de weg. Na minuut 30 kwamen voor DEV de problemen door twee blessures. De hitte zorgde voor een uitdaging voor DEV waardoor binnen enkele minuten drie spelers gewisseld moesten worden. Na de drinkpauze halverwege de 1e helft, leken de minuten op uren. CJVV kreeg nu licht de overhand maar DEV bracht de voorsprong van 0-2 naar de rust.

    De 2e helft vereiste een systeem van 1-4-3-3 naar 1-4-4-2. Met nog maar 1 (gewisselde) reservespeler en enkele spelers die met de aanvang van de 2e helft ”op hun tandvlees liepen” bleek de 2e helft een serieuze uitdaging. De conditie speelde een belangrijke rol. De 2e helft domineerde CJVV maar door goed werk van de verdediging resulteerde dat slechts in één schot op de paal, waaraan vooraf een overtreding werd gemaakt op onze speler. Sander reageerde snel op die terugkerende bal en veroverde de bal. Er werden nog kansen gecreëerd door DEV maar die gingen verloren. De 2e helft werd door DEV gewonnen door een sterk doorzettingsvermogen, ondanks de vermoeidheid, kramp, de hitte en dat spelers wellicht niet op hun vertrouwde positie speelden. De nul werd behouden. Een echt teamresultaat. Gastspelers Timothy en Sander bedankt voor jullie inzet. Voor DEV2 is het werken aan verbeterpunten, maar de eerste punten zijn binnen. Proficiat!