• Winst in 1e competitiewedstrijd

  Zaterdagochtend 07.30, we zijn compleet en vertrekken in alle vroegte naar een voor ons onbekende tegenstander. We waren best gespannen, incl de leiders want nu gaat het om de punten. We hebben goed getraind en oefenwedstrijden gespeeld, dus we waren erg benieuwd hoe we voor de dag zouden komen. De scheids floot af en daar gingen we! Lastig om in woorden uit te drukken waar wij op getrakteerd werden. De eerste helft was echt om onze vingers bij af te likken, het beste wat we afgelopen jaar hebben gezien.

  Samengevat, op hoog tempo samen met mooi positiespel vooruit om kansen te creƫren. Het was echt om te smullen. Met de rust stond het 1-4. In de tweede helft verslapten we iets waardoor we 2 goals tegen kregen. Gelukkig maakte we er zelf ook 2 waardoor we met 3-6 (4 x Thijmen, Thijs en Friso) naar huis gingen.
  Mooi om te zien hoe iedereen weer een stapje gemaakt heeft. De opbouw van onze verdedigers (Jesper, Thijs, Yulius, Seppe) verloopt echt heel goed en is veel beter dan voorheen. Dat begint bij Rijk. Rijk heeft echt een grote stap gemaakt. Van soms wat onrustig aan de bal bij het opbouwen en twijfelen welke keuze hij moest maken in de opbouw, is het nu een hele stabiele factor waarbij ons voetbal begint en wanneer hij bij uitzondering een lange bal moet geven, is hij op maat, klasse Rijk! Jesper is een rots in de branding en Yulius is steeds meer in staat om de opbouw een vervolg naar voren te geven. Teun moet het fysiek soms afleggen maar met zijn techniek, snelheid en inzet geeft hij de tegenstanders het nakijken! Seppe is onze stofzuiger achterin en is een stuk rustiger aan de bal geworden en we gaan nu kijken of hij aanvallend voor meer dreiging te zorgen.

  Friso speelde ook vandaag weer een dijk van een wedstrijd, Paul maakt ook steeds meer stapjes in het bewegen zonder bal. Thijmen is met sprongen vooruit gegaan in het lopen zonder bal en zorgt nog steeds voor de goals. Melle is nog even afwezig geweest maar zal volgende week aansluiten en Diede wordt aanvallend steeds bepalender.

  Wat leuk is om te zien dat we in teambelang denken. Soms even teleurgesteld bij een wissel of verandering van positie maar daarna aangeven dat ze het voor het team doen. Ook vandaag gebeurde dat en waren Thijs en Seppe hier een goed voorbeeld in. We proberen de posities wat meer te wisselen maar zien ook dat dit teveel onrust oplevert waardoor we verslappen dus dat is wel iets waar we nog winst kunnen behalen.
  Nu zorgen dat we dit vast houden, op naar de volgende stapjes en een mooi seizoen. Tot volgende week!