• In een kolkend stadion trapte om 12 uur ‘s middags DEV zondag 2 thuis af tegen Schalkwijk, voor de eerste wedstrijd van het seizoen. DEV heeft dit seizoen wederom een ijzersterk team op de been gebracht en verwacht te gaan strijden om de titel. De terugkeer van Pander zet de titelaspiraties kracht bij nu hij het centrum van de verdediging versterkt. Hij was transfervrij en sluit topfit aan bij zijn oude club. Een extra slot op de deur.

    Vanaf het fluitsignaal werd Schalkwijk onder druk gezet en had DEV het beste van het spel. DEV kwam er een aantal keer gevaarlijk uit maar de scherpte voor de goal ontbrak nog. Halverwege de eerste helft vloog door een zondagsschot van Schalkwijk, de bal de kruising in. 0-1 DEV kwam op achterstand. Dit was tevens de ruststand.

    Het was duidelijk dat de mannen van DEV een donderspeech hadden gehad want ze schoten furieus uit de startblokken. Het eerste kwartier van de tweede helft combineerde DEV erop los en werd Schalkwijk helemaal scheel getikt. Tiki-taka op zondag. Dit resulteerde ook in de gelijkmaker. Een goede pass werd beheerst binnengeschoven door spits Ali. De 1-1 stond op het bord.

    Na de gelijkmaker kwam er een iets mindere fase waarin Schalkwijk een aantal opgelegde kansen kreeg. Uit een corner kopte ze de 1-2 binnen en DEV kwam weer op achterstand. Lange tijd zag het er naar uit dat dit de eindstand zou worden tot de laatste minuut aanbrak. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd feilloos binnengeschoten door Ali, die tekende voor zijn tweede treffer van de dag. Hierna klonk het eindsignaal.

    Voor de poorten van de hel werd een punt weggesleept door DEV, maar al met al een terechte uitslag en een mooi begin van het seizoen.