• Zure nasmaak na eerste verliespartij van het seizoen

  In alle vroegte vertrokken we om 7.45 richting Nieuwegein. Met een goede oefenwedstrijd tegen onze JO11-2, die ook sterk speelde, wilden we dit spel meenemen naar vandaag.
  Gelijk na het eerste fluitsignaal moesten we al het een en ander omzetten aangezien zij met 3 spelers voorin speelde. Hierdoor waren de eerste 5 minuten wat rommelig maar al snel namen we de touwtjes weer in handen. Onze verdedigers en Rijk hielden knap stand waardoor we voorin de mogelijkheden kregen om te scoren! Teun zorgde voor de 0-1 na alert te reageren op een afvallende bal en niet veel later was Thijmen trefzeker en stonden we 0-2 voor. Het was bijna rust en we leken een ideale uitgangspositie te hebben voor blok 2. Helaas een klein foutje door de bal te kort terug te spelen naar de keeper, waardoor de spits van hun de bal kon oppikken en met een goed schot tegen de touwen schoot, 1-2 de rust in... Klein smetje op het eerste blok maar niks aan de hand. Het spel en niveau was gelijk, dus we wisten dat de wilskracht het verschil zou maken.
  Blok 2 begon en het spel ging over en weer. Het was spannend en het kon alle kanten op. We kregen een vrije trap en Teun draaide hem heerlijk in waardoor we op 1-3 kwamen, super blij allemaal en een knappe prestatie so far.
  De rust brak bijna aan, nog even doorbijten... Tot onze grote teleurstelling maakte ze wéér een goal voor rust 2-3.
  In de rust konden we alleen maar meegeven dat we ons hoofd koel moesten houden in deze storm aan inzet, wilskracht en fysiek. In de 2de helft viel de 3-3, wederom een klein foutje van ons die gelijk afgestraft werd.
  We kregen nog 2 kansjes op de 3-4 maar die vielen niet en zoals je dan weet ligt de voetbalwet op de loer. Corner van hun, afvallende bal die als een streep door de lucht zo in de touwen vloog... 4-3. Om je als lezer van dit mee te nemen in de emotie... De halve finale wedstrijd Ajax-Tottenham in de CL... Precies dat gevoel hebben we.

  We zijn weer een afdeling omhoog gegaan in de hoofdklasse door onze resultaten de eerste seizoenshelft. We moeten altijd het hoogst haalbare nastreven dus we gaan de nieuwe uitdaging graag aan. We hebben vandaag een mooie les gehad. De wil, duelkracht en lef van de tegenstander maakte dat we verloren. Kleine foutjes worden gelijk afgestraft... Ook voor ons als trainer leerzaam. Want we voelden het uit onze handen glippen en voelden ons langs de lijn een beetje machteloos omdat we ons teveel lieten overlopen door een storm aan wilskracht en hier geen antwoord op hadden. Dit moet volgende keer anders en mag niet meer gebeuren.

  Hopelijk is het snel zaterdag en kunnen we deze zure smaak wegspoelen tegen de Bilt. Tot volgende week!