• Met wat zieken, geblesseerden en onzekerheidjes in de gelederen reisde de JO15-1 af naar Amsvorde. Een op papier te kloppen tegenstander en dus ligt meteen zelfoverschatting op de loer.
    Daar kan je het als coaches nog zo nadrukkelijk over hebben gehad in de kleedkamer, het blijft toch een moeilijk te bestrijden fenomeen. Nee, de inzet, beleving en felheid zat bij de tegenstander die zich vol op onze komst had voorbereid. De eerste twintig minuten werd DEV gewoon afgetroefd en leed voortdurend balverlies door de scherpe druk van de Amersfoorters. Gelukkig is Amsvorde een moeilijk scorende ploeg anders waren daar geheid benauwde momenten voor het doel van Felipe van gekomen. Op- en soms ook over het randje ging de thuisploeg de strijd aan. Bart voerde op rechts heftige duels uit met de nr. 2 die geregeld zijn handen gebruikte om Bart uit positie te krijgen.
    Toch was het vooral Bart die die duels won. Het was nodig dat er duels om de bal werden gewonnen om zo het initiatief van de wedstrijd in handen te krijgen. Dat lukte steeds beter en zo was het laatste deel van de eerste helft voor DEV. Uiteindelijk ging het van Bart via Emanuel naar Gijs die uithaalde en via de keeper raak schoot.
    Met 0-1 de rust in, bepaald nog geen zekere stand.
    In de tweede helft nam Diede van de O13 het een tijdje over van Maurits in de spits. Diede die te elfder uren was opgetrommeld om het gemis van de zieke Milan op te vangen. Met zijn felheid en gretigheid maakte hij het de veel grotere verdedigers nog knap lastig.
    DEV bleef de bovenliggende partij, eigenlijk de hele tweede helft lang. En zo kwam er nog een enorme kans voor Thijn: een lastige stuitbal voor open doel die over ging maar wel de hoop op de tweede treffer opstookte. Thijn was het ook die daarna met een prachtige beweging opende op Gijs die zijn kans schoon zag en vanaf de zestien met een prachtig schot in de verre hoek raak schoot. Gijs de ‘Man of the match’vandaag.
    Met nog tien minuten op de klok kwam Amsvorde voor het eerst in ons strafschopgebied met een corner. In het wegwerken daarvan schoten er twee van ons de bal tegen elkaar aan en zo kon de thuisploeg gemakkelijk scoren.
    Zo werd het nog tien lange minuten billen knijpen tegen de Amsvorders die het elan waarmee ze aan de wedstrijd begonnen waren weer even terug leken te vinden. Gelukkig hielden de onzen het hoofd koel en kwam er geen verdere schade. Drie punten mee naar huis en virtueel bovenaan. Echt bovenaan komen we pas als we de resterende wedstrijden met de pit spelen uit de tweede wedstrijd. Waarin er weer als vanouds voor elkaar geknokt werd en balbezit werd gekoesterd.
    Volgende week de inhaal wedstrijd tegen de nummer laatst: Woudenberg. Oppassen dus om hier niet dezelfde fout te maken!